Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig vragen over OwetGames, ons leertraject of over onze games. Veelgestelde vragen hebben wij op deze pagina beantwoord. Kun je geen antwoord vinden? Neem gerust contact met ons op.

Wie zit er achter OwetGames?

Gaimed is het bedrijf wat OwetGames heeft ontwikkeld. Omdat er veel interesse is voor in de inzet van Omgevingswet games en het aantal klanten in rap tempo is gegroeid, is er besloten om een aparte site hiervoor op te richten.

Hoe werken de OwetGames?

De Omgevingswet games kunnen zowel zelfstandig als in groepsverband doorlopen worden. De meeste overheden doen het in groepsverband. Deelnemers loggen in met hun smartphone op de game en krijgen als groep telkens casussen en opdrachten te zien die ze moeten uitvoeren. Vervolgens bespreken ze de resultaten met elkaar.

Wat leveren de OwetGames op?

Het leertraject met Omgevingswet games is ontwikkeld voor de cultuuromslag. Het is vooral gericht op het beïnvloeden van de bewustwording, houding en gedrag van ambtenaren, politici en stakeholders. Daarnaast doen deelnemers ook basiskennis op over de Omgevingswet.

Wat voor organisaties zetten de OwetGames in?

Het leertraject is is geschikt voor zowel gemeenten, provincies, waterschappen, omgevingsdiensten, GGD’en, veiligheidsregio’s als commerciële bedrijven. Hierbij hebben we games voor zowel medewerkers, bestuurders, inwoners als management.


Zijn er rapportages?

24 uur na het doorlopen van de games worden door het systeem rapportages gegenereerd. Deze rapportages zijn te filteren op sessie, groepen of teams. Op deze manier kun je op verschillende manieren het leertraject analyseren.


Hebben jullie games voor het opstellen van een omgevingsvisie?

Wij hebben zowel online als fysieke instrumenten ontwikkeld om in participatie met de samenleving een omgevingsvisie vorm te geven. Deze kunnen zowel eenmalig als tijdens het hele traject ingezet worden.

Hoe worden games gepersonaliseerd?

Middels het online platform kunnen games worden gepersonaliseerd. Wij doen dit voor 1 tot 3 games. Daarnaast kunnen klanten ook zelf de games personaliseren.


Hoe lang duren de gepersonaliseerde games?

De gepersonaliseerde games duren 1 tot 4 uur afhankelijk van de behoefte van de klant. Je bepaalt zelf de speeltijd van een game.


Wat is het train-de-trainer programma?

Wij trainen mensen in je organisatie om zelfstandig de games te kunnen wijzigen, begeleiden en monitoren. Afhankelijk van je pakket kun je 5 tot 15 mensen laten trainen. Het trainen van extra mensen kan in overleg.


Wat is de licentieduur?

Afhankelijk van het gekozen pakket geven wij een gebruikslicentie af van 1 tot 3 jaar voor het platform. Tijdens deze periode kun je onbeperkt gebruik maken van het platform. Het platform wordt wekelijks onderhouden en voorzien van updates.


Wat zijn de mini games?

Wij maken enkele keren per jaar een nieuwe game op verzoek van onze klanten. Dit zijn games die ongeveer 60 minuten duren. De mini games worden als standaard game beschikbaar gesteld door OwetGames en kunnen zelf gepersonaliseerd worden door klanten.


Hoe werken de afspraken online en op locatie?

Afhankelijk van je pakket en de korting die je krijgt, vinden de afspraken en trainingen online plaats via skype of hangout (en eventueel op locatie bij de klant). Door de online afspraken en trainingen kunnen wij tijd en geld besparen. Daarnaast is minder reizen ook goed voor het milieu.

Kan ik ook eenmalig een game(sessie) afnemen?

Ja, dat is mogelijk. Vooral voor raadsleden, heidagen en kennisdagen verzorgen wij game sessies, inclusief begeleiding, op locatie.

Vrijblijvende demo over de OwetGames

Ontdek waarom meer dan 100 overheden enthousiast zijn over de inzet van de Omgevingswet games. Vraag een demo aan en ontdek zelf wat de games voor je kunnen betekenen. Tijdens een online demo van 30 minuten nemen wij je mee in het traject hoe de OwetGames je kunnen ondersteunen bij de implementatie van de Omgevingswet.

New call-to-action
X
OwetGames in de praktijk