Artikel over leertrajecten

TIP: Breek de lesstof in kleine stukjes

Tip Breek De Lesstof In Kleine Stukjes

Het vangen van de aandacht in leren is tegenwoordig een van de grootste uitdagingen. Mensen vinden het fijn dat ze niet vastzitten aan een langdurig proces en dat ze de tijd die ze aan leren besteden zelf in de hand hebben. Daarnaast neemt het leren via smartphones ,tablets, laptops e.d.  toe. Geef de moderne werknemer een studieboek en je bent hem gegarandeerd kwijt. Organiseer een cursus van 4 weken lang, 8 uur per dag en je kunt er donder op zeggen dat een aantal medewerkers zullen afhaken.

Het wordt daarom steeds belangrijker dat HR en L&D eenleeraanbod produceren en aanbieden dat aansluit bij de moderne werknemer.Micro-learnings betekent dat lesstof aan wordt geboden in kleine(re), hapklare brokken. De vorm kan verschillen: quizzen, samenvattingen van artikelen, infographics, slides, polls, video’s, links of afbeeldingen.

Informatie die opgedaan is middels micro-learnings blijft langer in het geheugen kleven, sluit aan bij het moderne werken en zorgt ervoor dat leereenheden snel worden voltooid. Dit versterkt bij de cursist het zelfvertrouwen en geeft hem het gevoel dat hij de cursus succesvol kan voltooien.

Als leerspecialist help ik overheden bij het ontwikkelen, uitvoeren, meten en monitoren van leertrajecten voor de Omgevingswet middels gamification.


Lotte van Wateren

[email protected]

+31 85 225 0770

10 tips voor een succesvol leertraject

Benieuwd naar alle tips om een succesvol leertraject vorm te geven? Vraag dan hieronder de paper aan. Je ontvangt dan per mail de 10 tips in een mooi opgemaakt document.

Andere artikelen over leertrajecten

Reageer op het artikel

X
OwetGames in de praktijk